نقش آموزش و پرورش و معلم در کنترل یا کاهش آسیب های اجتماعی دانش آموزان
یکی از بهترین تحقیقات با موضوع مورد اشاره به صورتword و قابل ویرایش در 33صفحه می باشد که توسط تیم وب سایت اسکول فایلز (school-files) به صورت کاملا اختصاصی تدوین و تکمیل گردیده است.
نمای کلی فایل
مقدمه
در عصر ما (دنیای جدید و مدرن) آسیبها و انحرافات اجتماعی و به تبع آن دغدغههای انسانها نیز تغییر یافته است. روزگاری در میان جوامع گذشته برخی پدیدههای اجتماعی نظیر خودکشی، اعتیاد و … یا چندان مسأله اجتماعی و وضعیت حادی تلقی نمی شدند و یا انحرافاتی نظیر جرایم سایبری و رایانهای، هرزهنگاری و… وجود نداشت. دنیای جدید و مدرن علیرغم همه مواهب و امکانات و برخورداریها، دارای کژی و آسیبهای فراوانی است که ذهن دستاندرکاران تعلیم و تربیت و آسیبشناسان اجتماعی را (بهطور اخص) و ذهن اولیا و خانوادهها را (به طور اعم) به خود مشغول کرده است. تا زمانی که ابعاد و جنبههای مختلف یک آسیب اجتماعی را به خوبی نشناسیم و مطالعات تجربی و نظری آن را ندانیم، برخورد و واکنش مناسب نسبت به آن دشوار خواهد بود. در یک تعریف مقدماتی می توان آسیب اجتماعی را اینگونه تعریف کرد: «به هر نوع عمل فردی و یا جمعی اطلاق میشود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عام عملِ جمعیِ جامعه محلِ فعالیتِ کنشگر، قرار نمیگیرد لذا با منع قانونی و قبح اخلاقی و اجتماعی مواجه میگردد.» (عبدالهی،18:1390)
آسیب های اجتماعی به مفهوم رفتا ری است که به طریقی با ا نتظا رهای مشترک اعضای یک جا معه سا زگا ری ندا رد وبیشتر افرا د آن را ناپسند ونادرست می دانند در واقع هر جامعه از اعضای خود انتظا ر دا رد از ارزشها وهنجا رها تبعیت کنند ا ما هموا ره عده ای راههای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در مدارسپیدا می شوند که پا ره ای ا ز این ا رزشها وهنجا رها را رعایت نمی کنند ،جا معه افرادی که هماهنگ و همساز با ا رزشها وهنجا رها باشند سا زگار یا همنوا واشخاصی را که بر خلاف آنها رفتا ر می کنند نا سا زگار یا نا همنوا می خواند ا ز میان افراد نابهنجار کسی که رفتار نابهنجا رش زودگذر نباشد ودیر گاهی دوام آورد،کجرو یا منحرف نامیده می شود ورفتار او را انحراف اجتماعی یا آسیب اجتماعی می خوانند. جا معه شناسی و جرم شناسی متوجه آن دسته از نقض هنجا رهاست که توسط عده ی زیادی از مردم گناه تلقی می گردد از این رو انحراف یا آسیب اجتماعی به رفتا رهایی اتلاق می گردد که هنجا رهای اجتماعی را نقض کرده و در نتیجه از نظر تعداد بسیا ری از مردم قابل نکوهش است.
گسترش روز افزون آسیب های اجتماعی (ترک تحصیل ،فرار از مدرسه ،اعتیاد،سرقت،تشکیل گروههای معا رض و وندالیسم و…)به ویزه در سال های اخیر در بین دانش آموزان وهمچنین شیوع مفسده های آشکار وپنهان ،افزایش قابل توجه بزهکا ری ها وکزروی های اجتماعی و آلودگی به مواد مخدر ،به ویزه در میان جوانان و نوجوانان جا معه مستلزم تعمق و چا ره اندیشی اساسی است.
چکیده
نهاد آموزش و پرورش در کنار چهار نهاد دیگر (دین، خانواده، اقتصاد و سیاست) پنج نهاد اصلی و عمده در هر جامعه ای محسوب می شوند. در این میان نهاد آموزش و پرورش رسالت خطیر انتقال فرهنگ، معارف و دانشها و نیز ارزشهای دینی و اخلاقی و معنوی و نیز آموزش مهارتهای زندگی اجتماعی را به نسلها ی مختلف را در یک فرایند بلند مدت بر عهده دارد. در طی این فرایند این نهاد ممکن است با چالشهای درونی و بیرونی متعددی مواجه شود. یکی از این چالشها، آسیبهای اجتماعی است. طرح مسأله آسیبهای اجتماعی و ضرورت پیشگیری از آن امری اجتنابناپذیر، عقلانی، منطقی و آیند نگرانه است و مجموعه فرهنگیان اعم از کارشناسان، معلمان، مشاوران و مربیان و… نمیتوانند نسبت به این موضوع بیتفاوت باشند. لذا ضرورت فراوانی وجود دارد که به امر آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از آن با نگاهی علمی، پژوهشی، دلسوزانه پرداخته شود. مطالعه آسیب های اجتماعی اعم ازنابهنجاریها وانحرافات اجتماعی یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث جا معه شناسی است. اگر چه مساله نابهنجاری ا مری نسبی است وا ز جا معه ای به جا معه دیگر متفاوت است. اما آنچه که در این مبحث مطرح می باشد این است که چه عوا ملی آسیب های اجتماعی را کاهش یا افزایش می دهد و به بیانی دیگر چگونه می توان آسیب های اجتماعی را در بین دانش آموزان کنترل نمود؟
باید بپذیریم آموزش وپرورش به عنوان اصلیترین نهاد اجتماعی بیشترین تاثیر تربیتی را بر روی یکایک افراد جامعه دارد به شرطی که به موقع و به جا، بتواند کارکرد جامعه پذیری و در کنار آن پیش گیری از آسیب های اجتماعی را فاقد هیچ وقفه و خللی به شکلی مطلوب و مناسب به انجام رساند.
در مقاله حاضر قصد داریم نقش آموزش و پرورش و معلم در کنترل یا کاهش آسیب های اجتماعی دانش آموزان بپردازیم. و به ارائه راهکار ها و راه حل های مورد نیاز در رفع آسیب ها بپردازیم.
کاربران عزیز اکثر تحقیق ها (در هر زمینه ای) در اسکول فایلز موجود می باشد
چنانچه موضوع تحقیق شما در سایت موجود نبود با استفاده راههای زیر از ما بخواهید کمتر از24ساعت به واتس آپ یا تلگرام شما ارسال خواهد شد
بعد از خرید فایل:یک لینک دانلود مستقیم ایجاد می شود همچنین یک لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
“”تضمین و راهنمایی برای خرید-پاسخ دهی اشکالات –ارسال در تلگرام “”
در صورت اشکال در دانلود از طریق زیر ارتباط برقرار کنید تا کمتر از 24 ساعت پاسخ داده شود:
واتس آپ و تلگرام :09169290863
ارتباط:09926786583
ایمیل schoolfiles99@yahoo.com
2 دیدگاه
سلام.
فایل های مناسبی میگذارید
لطفا در مورد رشته تاریخ هم بگذارید
سلام. باشه حتما